P1 Vetandets värld varnar för totalitär övervakning med Covid-19 som motivering

Bild på individ i stråhatt, heltäckande solglasögon och munskydd.
Ansiktsigenkänning? Lycka till!

Vetandets värld varnar, genom utmärkt journalism, för totalitär övervakning, spionerande appar, spionerande drönare, videokameror utan blinda fläckar och artificiell intelligens (AI) för ansiktsigenkänning, i spåren av Covid-19. Drönare i USA lär kunna mäta temperatur och hjärtfrekvens på människor. Nice i Frankrike har redan mer än 3000 kameror som styrs av en säkerhetscentral.

Vetandets värld har som goda föredömen en nedladdningsbar MP3-fil (19MB 20 min) om saken, så att alla kan ladda ner den utan att köra SR:s skripts, ex. genom att använda NoScript.

Vetandets värld är alltså betydligt bättre föredömen än alla som FORTFARANDE(!!!) kräver att folk skall köra spionerande skripts eller lägger upp filer på, eller ständigt lägger upp länkar till, spionerande plattformar med tvivelaktiga ägarförhållanden.

Exceptionella övervakningsåtgärder tenderar att bli permanenta, fastän människor givetvis inte ska behöva välja mellan privat integritet och hälsa. Med fel slags ledarskap kan demokratin hotas och leda till permanent totalitarism i vilken människor inte kommer kunna organisera sig demokratiskt utan upptäckt.

Bild på en korv som kommer ur ett bananskal
Ha inga illusioner!

Snowden menar i inslaget att det finns en likhet mellan attacken mot WTC och Covid-19. Båda är kriser som skapar panik. När hotet är borta blir övervakningen kvar, med motiveringen säkerhet. Detaljerad kartläggning av människors liv och känslor kan fortgå.

En man för mänskliga rättigheter, Emmanuel Agera, tycks i inslaget mena att övervakningen inte kan stoppa ett terrordåd som det i Nice, men sannolikt istället kan bidra till att samhället blir allt mer gruppolariserat.

Kommentar:

Det hela får mig att tänka på kollaget för Economist 2015 där en hel del intressanta detaljer finns med, ex. panik, ett munskydd på en kines och drönare, samt Hamelins flöjtspelare som antyder att de naiva skall ledas till slakt, MEN när man beskriver problem så skall man också försöka finna positiva konstruktiva lösningar!

Bild på Richard StallmanRichard Stallman, skaparen av GNU, har löst problemet på sitt sätt kortsiktigt genom att inte ha någon mobiltelefon alls, eftersom han ser vissa klandervärda saker med dem. Han anser att de är spårnings och övervaknings-apparater med bakdörrar, som inte enbart spelar in vart användare rör sig, men även kan göras om till avlyssnings-apparater. Källa: https://stallman.org/rms-lifestyle.html

Stallman är även involverad i öppen fri hårdvara och mjukvara via FSF.org som löser problemet långsiktigt. Det borde vi alla vara, anser jag! FSFE.org vill eller har skapat en öppen fri app som bygger på frivillighet, INTE  övervakning. Kontakta gärna mig om ni är svenska medborgare och vill kommentera eller vill lära er mer! Att vi är många är viktigt. Att vi umgås och delar tankar och erfarenheter är också viktigt. Övervakningen riskerar annars att att bli totalitär.

Bild på gris i solglasögonDet är därför vi som ställer oss på demokratins sida inte enbart bör försöka vägra mobiltelefoner, eller i vart fall ofta plocka ur batteriet ur dem, eller lägga dem i ljudsäker Faradays bur, men sannolikt på allt fler ställen även bör bära mask och väl täckande solglasögon. Det fina med virus-skrämseln är att det nu finns all anledning att täcka över både mun och ögon om man ex. bryr sig om mormors hälsa. Viljan att spexa kan också ges utrymme förstås. Dessa viljor kan nu fortsätta tills problemet är löst.

Bli inte förvånad om du strax kommer vara omgiven av civilklädda poliser som känner sig tvingade att arbeta för den totalitära makten som styr politiken, d.v.s. den allt mer krympande ljugande monopoliserade fulmedian! Tala lugnt och vänligt med dem! Ta även upp Soldathandboken om psykologiskt försvar med dem! Det kan hända att de faktiskt är hemliga patrioter som ogillar de moraliskt imbecilla lögnarna och vill hjälpa dig.

Meditera! Var lugna! Var modiga!

Tack för tipset går till i kommentarsfältet på Newsvoice.

Mer intressant om övervakning:
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/?s=%C3%B6vervakning


JAG TACKAR FÖR DET PRIVATA LÅN JAG HAR FÅTT FÖR ATT ÖVERLEVA COVID-19-PLANDEMIN, MEDAN JAG SÖKER ARBETE SOM MASKININGENJÖR BLAND HUNDRATALS ANDRA SÖKANDE. JOBB ELLER OLIKA FORMER AV DONATIONER MOTTAGES GIVETVIS MED STOR TACKSAMHET OCKSÅ.

2 reaktioner till “P1 Vetandets värld varnar för totalitär övervakning med Covid-19 som motivering

  1. Nej. De flesta skulle nog inte ens behöva någon mobiltelefon om de bara tänker efter.

   Det finns ex. öppen fri hårdvara och mjukvara som kan kopplas upp då och då via wi-fi eller LAN-kabel.

   Banker finns som kör med kod-dosor, så man slipper bank-ID. Då behöver man varken telefonkort eller mobiltelefon.

   En fast dator eller en laptop räcker. Man behöver inte ens egen dator om man har sitt operativsystem på en USB-sticka och vet hur man startar datorer med denna och har många vänner med datorer.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s