Hur skapar man jämställdhet och kvinnofrid på bästa sätt långsiktigt?

Hur skapar man jämställdhet och kvinnofrid på bästa sätt långsiktigt? – En fråga som säkert inte enbart är intressant för den som kallar sig feminist, men även för varje anständig människa.

Fred är ett tillstånd som ökar chansen till frid för alla människor även kvinnofrid så länge det existerar en balans med naturen och det finns tillräckligt med resurser. Därför är alla partier som verkar för fred dessutom kvinnovänliga på kort sikt såsom Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna även om de båda glömt bort nödvändigheten av balans med naturen, dvs. Vetenskapliga partiets viktigaste punkt.

Socialism är en välkänd ideologi för ökad välfärd och jämlikhet som givetvis även leder till mer jämlikhet mellan könen. Det är dessutom vetenskapligt bevisat att mer jämlikhet leder till mindre kriminalitet och mer lycka. Vänsterpartiet, partiet där feministen Gudrun Schyman var partiledare, är ett sådant parti. Även Vetenskapliga partiet är för jämlikhet mellan människor.

Människor som har mer humana och vetenskapliga värderingar är i större utsträckning mer mentalt utvecklade och därmed mer fredliga än ex. kulturer som förtrycker eller våldför sig på kvinnor. Sverigedemokraterna är delvis inne på rätt spår men SD är samtidigt för den frihandel som skapar ojämlikhet och därmed minskar jämställdheten i samhället, vilket i sin tur leder till mer våld och mindre frid och därmed också mindre kvinnofrid.

Religioner såsom kristendom vilket florerar i de flesta partier har dessutom ovetenskapliga kvinnoförtryckande inslag.

Uppfattningar om hur man åstadkommer mer kvinnofrid skiljer sig alltså åt baserat på fastfrusna föreställningar mer än på fakta.

Enligt en artikel från Avpixlat om kvinnofrid finns det människor som tror att problemet förändras till det bättre genom import av fler våldtäktsmän till Sverige samt att dessa individer ska pixlas då de utfört våldsdåden. Författaren till artikeln är av motsatt mening.

Personligen tror jag att författaren till artikeln på Avpixlat har rätt. Tolerans är nämligen inte något som kan förväntas bota problemet, eftersom ejeakulationen vid våldtäkten, m.m. frigör hormoner i våldtäktsmannen som givetvis gravt riskerar att förstärka det mentalt störda beteendet.

Att det mentalt sjuka våldtäktsbeteendet dessutom skulle minska i hemlandet för att en andel av de mentalt störda våldtäktsmännen försvinner därifrån finner jag dessutom ganska osannolikt. Beteendet är nämligen sannolikt kulturellt starkt betingat. De flesta religioner har mentalt stört innehåll när man tittar närmare på dem.

Tolerans ska man, som anständig människa, ha till mycket, anser jag, dock inte mot våldsam mental sjukdom som leder till våld eller våldtäkt.

Är konsekvensen för dådet dessutom ett alltför milt straff, samt en pixling av förövarens bild i dagspressen, vilket skapas för att dölja utseendet hos gärningsmannen, skapas heller inte den skam som rimligen kan förväntas skapa mer kvinnofrid långsiktigt.

Personligen förordar jag dessutom utvisning efter avtjänat straff, då detta är möjligt. Syftet är att avskräckningsfaktorn ska öka, kvinnofriden i Sverige ska garanteras, samt att individer ur dessa kulturer ska förstå att detta är skamligt beteende.

Givetvis måste rättsäkerheten vara hög då det finns tvivel om vad som är sanning, men när det står utom allt rimligt tvivel är det, enligt min egen åsikt, rimligt att döma med hårda straff, där fängelset absolut måste upplevas som ett straff, dvs. något som är sämre än ett tillstånd i frihet, för att på så vis öka kvinnofrid och jämställdhet på lång sikt, inte enbart för kvinnor som bor i Sverige, men även på lång sikt internationellt för alla kvinnor.

Det verkar dessutom sannolikt att olika typer av påtryckningar, belöningar och bojkott mot de olika MENA-länderna har god potential att öka dessa länders egen kvinnofrid och att detta kan stärka kvinnors rättigheter även där. På så vis skapas en anständigare kultur och ökad vetenskaplighet som har potential att öppna upp för dessa kvinnors egen frihet, inte enbart vad gäller den egna kroppen, men även klädsel och rätten att tro på mer sannolika saker än religion.

Det som alltså i längden kommer skapa mest kvinnofrid är sannolikt Vetenskapliga partiets politik. Dvs. hårdhandskar mot våldtäktsmän, ev. mentalvård, utvisning av människor med mentalt störda kulturer, uppmuntran till vetenskaplighet, samt en mer jämlik politik som skapar ett mer lyckligt och harmoniskt samhälle.

Mvh
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Läs mer om Kvinnofrid från Cornelia Dahlberg, Vetenskapliga partiets ledare för Östra Götaland och Norrköping..

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s