Politisk satir – Birger Schlaug försvarar fortfarande ”den generösa” flyktingpolitiken

Som f.d. miljöpartist anser jag mig tillhöra den gröna rörelsen, men hur tragiskt det än är så väljer jag att se det som komedi när Birger Schlaug vränger sig med retoriska finter och famlar efter argument i Dalademokraten.

Skulle jag inte vara positivt lagd och kunna se det hela som komisk politisk satir så skulle jag säkert letat metoder för att få knacka på pärleporten eller få 72 jungfrur eller festa på Valhalla, beroende på vilken religion som, mot förmodan, råkar ha rätt.

Jag skulle efter denna artikel alls inte bli förvånad om Birger Schlaug till slut lyckas med ett retoriskt konststycke som kan liknas vid att krypa upp i sitt eget tarmludd och plötsligt försvinna. :-)

Jag har besökt Birger Schlaugs egen blogg och kommenterat flitigt i hopp om ökad insiktsfullhet, men han har oftast ignorerat det som inte passar in i hans egen världsbild, med något jag vill likna vid en struts som kör ner huvudet i ett hål då det börjar bli jobbigt.

Detta är för mig alltså en politisk satir. När frågan hotar att få Birger att ändra uppfattning, ja, då ignorerar han dem eller så dyker den anonyme ”Lisbeth” upp i kommentarsfältet. Det fungerar några gånger, men sedan blir det faktiskt komiskt. Folk som följer hans blogg ser ju vad som sker.

Mindre pinsamt för Birger hade varit att meditera, tänka djupt i flera steg och helt sonika svara ärligt och öppet, ev. ändra uppfattning nu när sanningen stirrar oss i vitögat.

Istället väljer Birger att:

1. Attackera det sätt på vilket denna s.k. ”generositet” tar sitt uttryck, men detta gör han helt utan att ens bemöta Sverigedemokraternas huvudargument, nämligen att man kan hjälpa fler människor genom på plats genom bistånd. Att inte bemöta detta måste anses vara brunt om något.

2. Attackera lönsamhetsargumentet samtidigt som han glömmer bort att nämna behovet av nedväxt till balans med naturen i Sverige och världen. Vad Birger säger är i princip att Miljöpartiet borde gå ut med att alla ska rösta på dem, få mer extremreligiös invandring och att vi alla ska bli fattigare samtidigt som vi ska konkurera inom EUs frihandel. Han vill att vi ska glädja oss åt detta samtidigt som populationen ökar exponentiellt, likt i extremreligiösa länder och såsom det skedde på Påskön.

3. Förespråka befolkningsökning för att klara pensionsavgångar när Sverige samtidigt har en växande total arbetslöshet ”i en tid när den digitala tekniken leder till att hälften av dagens jobb lär försvinna de närmaste tjugo åren”.

4. Säga att ”Vi har visst råd” och att det är ett ”praktiskt problem”. Då vill jag upplysa om att människor i det överbefolkade Indien också har en hel del ”praktiska problem” p.g.a. populationstillskott…

5. Säga att ”välfärdssamhällets medborgare har svårt att klara att vardagens cirklar rubbas”. Han verkar inte förstå att människors pensioner redan har rubbats, lönerna har sänkts och att människor har hyror att betala.

6. Kalla de pensionärer som inte vill bli fattigare och därför röstar på ex. Vetenskapliga partiet för att de befinner sig i de ”bruna träsken” och inte på ”de gröna ängarna”, trots att Vetenskapliga partiet välkomnar människor oavsett härkomst och bevisligen är grönare än Miljöpartiet.

Men en viktig sak är jag 100% enig i. Jag tror inte att samtalet, och därmed resultatet av detsamma, blir bättre av att vi, som försvarar en generös flyktingpolitik, nyttjar usla argument. Detta gäller alla partier inkl. SD och Vetenskapliga partiet som faktiskt vill föra en ”generös flyktingpolitik” som gynnar största möjliga antal riktiga flyktingar i närområdet.

Samtal” betyder f.ö. att man ”samtalar”… och innefattar även att lyssna, tänka, bekräfta och svara på frågor.

Med vänlig hälsning
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

P.S. Vad oförmågan till vettigt samtal beror på har jag även konspirationsteorier om. Har du egna så meddela gärna dem i kommentarsfältet! Vetenskapliga partiet har f.ö. inga Sockpuppets.

5 reaktioner till “Politisk satir – Birger Schlaug försvarar fortfarande ”den generösa” flyktingpolitiken

  1. Konspirationsteori 1 – Birger är homosexuell och får duktigt med stock av Peter Eriksson som har skägg, plus en slant för att jamsa med. Just nu har Birger extra mycket kärleksfullhet till Peter eftersom Peter fått ett ”eget” kärnkraftverk i hembygden som ska leverera billig EU-el till Norrland.

    Dessutom drömmer Birger om fler skäggiga men mer våldsamma män, vilket får honom att bli fullkomligt feminin så till den milda grad att han klär ut sig till ”Lisbeth” och besöker Feministiskt initiativs seminarier om kärlek.

    I Birgers dröm är han Lisbeth som jagas av en skäggig IS-krigare som våldtar honom hårt tills han gråter. Denna gråt tar han sedan med sig till Feministisk initiativ där gråten ger honom varma kramar från feministerna. Detta tillfredställer honom på ett djupare plan, eftersom han inte fick nog kärlek av sin mamma och hade en frånvarande pappa.

  2. Konspirationsteori 2 – Birger är hemlig agent för fåtalet girigbukar och arbetar för dessa genom MP, S, SD och högern. Genom en fullkomligt galen retorik försöker han och fler tokhögeragenter få folket att strömma till SD som kommer göra att den borgerliga frihandelspolitiken fortgår, vliket gynnar hans brorsa som har egen firma. För detta får han 10 havskajaker, ett tvekönat luder i ullkofta, skjuts i rosa Caddilack under täcknamnet ”Lisbeth”, samt sponsrat medlemskap i Naturskyddsföreningen.

  3. Konspirationsteori 3 – Birger har en rosa Caddilac i Luxemburg som han kör runt i utklädd till Lisbeth. Birger arbetar för den italienska, ryska och amerikanska maffian, vilka i princip är en och samma maffia för den som undersöker saken lite djupare. Alla i denna maffia har raffset under sina kostymer och kontrollerar Bilderbergruppen, media, banker etc. etc. och kontrollerar därför även korrupta politiker som Birger som även han har raffset. Birger fungerar likt en nickedocka att vifta framför den gröna rörelsen för att få önskad effekt. Just nu vill denna maffia i raffset söndra och härska med Sverige och EU, därför polariserar de olika frågor som kan splittra landet och splittra EU och splittra goda relationer med Ryssland. Birgers uppgift är att förvilla den gröna rörelsens logiska förmåga med ex. tafflig kärleksretorik så att ingen balanserad tankeverksamhet uppstår. Belöningen för lojalitet finns på ett bankonto i Luxemburg där även de välbetalda banktjänstemännen har både raffset och tystnadsplikt.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s