Peter Eriksson från Miljöpartiet skäller på Finland åt EU-oligarkerna

Visserligen är det tveksamt att bygga kärnkraftverk i vår moderna tid med så mycket alternativ energi som finns tillgänglig, men det är inte just detta Peter Eriksson från Miljöpartiet först och främst angriper i NyTeknik, utan Finlands politiska ledarskap, kärnkraftsteknikval, nationellt uranval, samt nationella ägarförhållanden.

Peter Eriksson angriper att:

”Finland ökar sitt beroende av energi från Ryssland, stick i stäv med den gemensamma EU-politiken.”

Men kanske är det ändå karma, d.v.s. orsak och verkan, samt alldeles rättvist, för Pyhäjoki vid Bottenviken, där kärnkraftverken ska byggas, ligger bara 15 mil från Kalix i Norrbotten där Peter Erksson, från det EU-förespråkande Miljöpartiet, själv råkar bo.

Genom EUs regler, som han själv alltså medverkar till att upprätthålla och frottera sig med, kommer nu sannolikt denna el kunna exporteras till låga priser inom EU där givetvis miljövänligare el kommer slås ut. -Kuckeliku! Dags att vakna Peter!

EU är borgerligt skit och nu har MP baxat det ända hit – ända till Peter Erikssons egen dörr. Ditt parti är därför miljövidrigt, Peter Eriksson! Det är ingen åsikt. Det är nu ett tydligt faktum som stirrar dig och Miljöpartiet rakt in i vitögat.

Kanske du inte enbart försöker påskina att du faktiskt bryr dig om kommunerna i trakten genom att uppmärksamma att de protesterade, men vad hjälper det när du, Peter Eriksson är en del av problemet genom att ditt miljövidriga parti är för denna frihandel inom EU med energi? Vad hjälper det om du gör dig av med ”rysk energi” om den energi du defacto verkar för, genom din EU-positivitet, ändå kommer leda till mer miljövidrig kärnkraft?

Det kan liknas vid att köpa en rosa Caddilac och samtidigt uppmana till återhållsamhet med bensinförbrukning … för att nu dra en helt osannolik parallell…

Jag anser att du behöver fundera djupt på vad du och ditt parti sysslar med, Peter Eriksson! En sammanlänkning av europeiska elnät kombinerat med frihandel skapar mindre förutsättningar för lokalt producerad miljövänlig el på lång sikt. Det kan en tolvåring räkna ut med medelgod intelligens.

Att du dessutom indirekt lierar dig med det extrem-islamistiska och terroriststämlade IS, som slaktar människor som inte följer Islam enligt bokstaven i Koranen och Haddiherna, det är givetvis ännu en personlig besvikelse för mig, Peter Eriksson.

Assad är visserligen leninist och visst finns det önskemål från svensk kapitalistisk flerparti-demokrati om flerparti-demokrati för Syrien, men Assad är ändå bättre än IS, det är även en stor majoritet av Syrierna eniga i och han skapar definitivt inga flyktingströmmar såsom IS gör där folk tvingas fly hals över huvud eller riskera att få avskuren hals. Så. Peter Eriksson. Snälla! Tänk efter lite djupare!

Jag anser att Ryssland och Vladimir Putin gör rätt som förser den Syriska regimen med både vapen och militärutrustning. Det borde alla länder med självrespekt göra så att vi kan få ett slut på de medeltida fasonerna i området. Kanske kan du lyssna på Vladimir Putin själv när han talar i FN om vem som orsakat problemet? Han framstår faktiskt som rimlig och mentalt frisk, till skillnad från motparten.

Att Moskva skyddar befolkningen i östra Ukraina är mycket bra för detta folks rätt till liv och lem istället för att bli utsatta för de högervridna nynzister som det militärindustriella komplexet stödjer via NATO, NATO som skapar kaos i land efter land, och invaderar land efter land och tillsätter sina egna nickedockor.

Jo, jag vet att du tillhör högerfalagen inom Miljöpartiet, men någon djävla måtta måste det ändå vara på ett ”miljöparti” och dess representanter! Du vill väl ändå inte framstå som en slags ”Carl Bildt”?

Självfallet ska beroendet av energi från Ryssland minskas, men även från andra kärnkraftsstater minskas, men det gör man bäst genom lokalt tillverkad och hållbar energi, vilket givetvis EUs frihandel effektivt konkurrerar ut, vilket du nu får erfara.

Vad europaparlamentet ”har krävt”, vad gäller energiavtal, har därför inget med Finlands demokratiska och ekonomiska val att göra, så vida det inte är en överrenskommelse enligt det avtal som medlemstaterna skrivit under och är belagt med vite vid brott mot detta avtal.

Vad Finland beslutar sig för ligger alltså utanför ditt demokratiska mandat och jag skäms som svensk att behöva upplysa dig om den saken inför vårt broderfolk i Finland, ett land där vi har massvis med svensktalande människor.

Du Peter Eriksson, och den styrande bomhögern i Miljöpartiet, äter inte ens den ekologiska kakan, genom att ni inte har ett utträdeskrav ur EU för regeringsamverkan och samtidigt får du nu alltså inte ha din kaka kvar. Nu står MP där med tvättad hals och det kurrar i magen. Det är tragiskt för MP och jag är verkligen besviken på MPs högervridning och EU-anpassing.

Självfallet är ett ryskt kärnkraftverk en fråga för Finland att ensamt fatta beslut om, även om jag anser att det är ett felaktigt beslut långsiktigt för Finlands barn och barnbarn. Samtidigt har Finland och Ryssland en lång gemensam gräns och all anledning att knyta fredliga band, även om det givetvis finns bättre sätt. Vet du hur fred stavas, Peter Eriksson?

Finland vill inte dra Natos konfliktskapande till den Finska gränsen mot Ryssland och de bockar alls inte inför Kreml av rädsla för ekonomiska repressalier, men de har goda realationer med sin granne för att de är mentalt friskare än bombhögerns neocons, Peter Eriksson.

Du får allt förklara dig Peter Eriksson! Varför anser du att gräl och avbrutna förbindelser med Ryssland och Vladimir Putin betyder säkerhet i vår del av världen!
Varför anser du att förbindelser med ett USA som är aggressivt, manipulerande och konfliktskapande innebär säkerhet för EU, Sverige och Finland (eller ens för resten av världen)?

…eller har du läst för mycket mainstream-media styrd av Goldmann-Sachs oh JP Morgan på sistone? Då uppmanar jag dig att definitivt sluta upp med den saken!

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

5 reaktioner till “Peter Eriksson från Miljöpartiet skäller på Finland åt EU-oligarkerna

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s