Kritik – Missbruk av vetenskapen – SwebbTV – Havsforskare Nils Axel Mörner om havsnivå och klimat

Docent Nils-Axel Mörner, ledare för institutionen för paleogeofysik och geodynamik vid Stockholms universitet har utfört studier i 60 länder, författat åtskilliga böcker och skrivit 671 vetenskapliga arbeten och konstaterar att klimatalarmismens propaganda drivs av personer som saknar kompetens på området.

SwebbTV:s blogg saknar i skrivande stund inslaget, och använder inte Internet Archive ännu, men inslaget går att se genom att köra Googles okända spionerande Youtube-skripts på datorn, eller ladda ned som MP4 om du håller på din integritet. Inlägget heter: ”Lördagsintervju 40 – Havsforskare Nils Axel Mörner om klimatet – hur är det egentligen?”

Mörner kritiserar SMHI:s blogg som han tycker är förfärlig. Mörner menar att påståendena om stigande havsnivåer är felaktiga. Vid ekvatorn sker det ingen havsnivåhöjning, men en sänkning och att det beror på att vattnet omfördelar sig på jordklotet, beroende på hur snabbt jorden roterar. Mörner tror på en temperatursänkning på en grad fram till omkring 2030-2050.

Jag gissar att man då ev. kan få se en höjning av vattenytan i tropikerna, medan vi samtidigt får en sänkning av vattenytan vid polerna.

Mörner tror att Olof Palme delvis kan ha varit ansvarig för klimatuppvärmnings-alarmismen. Syftet var möjligtvis att Sverige lättare skulle kunna motivera en minskning av sitt beroende av olja och kunna satsa på kärnkraften, trots att den var osäker.

Idag har det s.k. ”Miljöpartiet” statsat på trettio år till med kärnkraft, med samma verklighetsförnekande motivering, trots att kärnkraften är allt annat än ekologiskt hållbar och inte ens kan bära sina egna försäkringskostnader någonstans i världen. Jodtabletter utgör det skydd som finns intill de svenska kärnkraftverken.

Mörner är orolig vad gäller totalitära tendenser som kommer till uttryck i klimatdiskussionen och att statsvetare borde intressera sig för hur detta påverkar världssamfundet.

Själv tror jag att det är bäst att de börjar med att försöka förstå olika former av osanningar som de ovetenskapliga lögnerna sprids med.

 

 

2 reaktioner till “Kritik – Missbruk av vetenskapen – SwebbTV – Havsforskare Nils Axel Mörner om havsnivå och klimat

Kommentera enligt kommentarsreglerna