Det mörkade problemet med Bashar al-Assad & Vladimir Putin, samt lösningen på problemet

Problemet med Vladimir Putin och Bashar al-Assad är inte bristen på demokrati. De är ledare för ganska normala demokratier där de får majoritetens stöd.

Ryssland och Syrien har betydligt mer demokrati än de flesta stater i Mellanöstern och i Europa om man betänker den nivå av stöd de åtnjuter från sin befolkning och i det att de genomför den politik som folket önskar sig, alltså inte som i Sverige där politikerna utan att blinka bryter mot grundlagen som säger att makten skall utgå från folket. Folket vill inte med i NATO, ändå röstar alla partier utom Vänsterpartiet ex. för NATO.

Ej heller är problemet fascism/nazism/sionism/kriminalitet såsom i ex. de ”demokratiska” Israel eller USA. Nej. Även om många menar att dessa länder alls inte är demokratier, så är problemet inte nivån av demokrati alls, det är nivån av nyliberalism som splittrar. Ett land kan ligga på en skala mellan  hög välfärd och nyliberalism och samtidigt, oberoende av detta, befinna sig på en annan skala av demokrati och diktatur.

Låt mig citera och översätta Michael Hudson en f.d. Wall Street-ekonom och forskande professor vid University of Missouri via Counterpunch:

”Efter Sovjetunionens splittrades 1991, sköt dödstalen i höjden, livslängden förkortades, hälsotillståndet sjönk under hela Jeltsin-administrationen, tills slutligen president Putin kom in och stabiliserade sakerna. Putin sade att den förstörelse som orsakats av nyliberal ekonomisk politik hade dödat fler ryssar än alla som dog under andra världskriget, 22 miljoner människor. Det är den förödelse som ökade klyftor orsakade där.”

”After the Soviet Union broke up in 1991, death rates soared, lifespans shortened, health standards decreased all throughout the Yeltsin administration, until finally President Putin came in and stabilized matters. Putin said that the destruction caused by neoliberal economic policies had killed more Russians than all of whom died in World War II, the 22 million people. That’s the devastation that polarization caused there.”

De ledande nyliberalernas största fiende är naturligtvis att länder med lägre nivå av nyliberalism och högre nivå av välfärd, vilken finansierats via beskattning, ska framstå som attraktivare för folk i hela världen. Detta sänker nyliberalernas (1%) vinster och berikar folken (99%). Det skulle underminera alla nyliberala frihandlare i riksdagen som skapat den polarisering mellan rik och fattig som har så dåliga konsekvenser för oss alla, både rik och fattig, eftersom kriminalitet och mordfrekvens då bevisligen ökar.

Idag vill jag även citera Tillit.info:

”Världen behöver drömmare och världen behöver utförare. Men världen behöver framförallt drömmare som utför något”

”The world needs dreamers and the world needs doers. But above all, the world needs dreamers who do”

Så dröm med mig om en bättre värld och stödj aktivt det goda! Så visar du vem du verkligen är. Lita inte på stanken från din toalettstol hur sant det än varit tills nu! Du kan bättre! Rösta på Vänsterpartiet om du vill ha mer olaglig människosmuggling, invandring av icke-flyktingar och påföljande rasism eller stödj aktivt Vetenskapliga partiet via Valsamverkanspartiet om du vill ha den gladaste, förnuftigaste och mest känslomässigt korrekta politiken på lång sikt på alla områden för alla människor, naturen och djuren!

Du behövs!

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s