”Peak EU”, ”Peak Oil”, ”Peak Uranium”, ”Peak Population” – Det senaste ”Peak Fish”

När man förstått den exponentiella funktionen på riktigt, ex. genom Al Bartletts föreläsning, kallad för ”världens viktigaste video du någonsin sett”, eller en annan video han medverkat till som kallas för ”Det finns ingen morgondag, peak oil, energi, tillväxt & framtiden”, så inser man att allt som tillväxer, efter en viss tidsperiod har fördubblats och sker fördubblingen inom ett begränsat område, ex. ett land, eller en planet, når man ganska snabbt en högsta nivå, dvs. en topp, det som på engelska kallas för ”peak” och sedan kommer antingen nedväxten eller balansen.

Även Arkologen Jared Diamond och Doktor Julian Cribb belyser problemet med tillväxt.

Jag har tidigare berört ämnet ”peak” om olika resurser i mina artiklar: Regeringen struntar i Peak-oil och Peak fracking av skifferolja år 2020 enligt geologen Arthur Berman. Engelska Wikipedia beskriver ämnet peak uranium på ett bra sätt. och här har vi en satir om ”peak population” som heter: ”Historien om hur djuren löste problemet med den mänskliga befolkningselefanten.

Nu får jag nys om att vi redan har haft en ”peak fish” via TED(mp4). Kvinnan som presenterar nyheten heter Jackie Savitz och om Vetenskapliga partiet får styra världen kommer hennes planer att realiseras, framför de planer som kortsiktiga tillväxtpolitiker och tjuvfiskare oftast har.

Nu. Två små citat om att rösta, väl värt att tänka på i EU-valet:

”Röstning är en av de få saker i vilken bojkott i protest klart gör problemet värre snarare än bättre.”
/ Jane Auer (senare Jane Bowles)

”Jag röstar hellre på något jag vill ha även om jag inte får det än att rösta på något jag inte vill ha och få det.”
/ Eugene V Debs

Så hjälp oss att sänka populationen och ät sedan mer fisk istället för miljöovänligt kött och rösta givetvis på en mer vetenskaplig politik så kanske du får det!

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

PS.  ”Peak EU” är förhoppningsvis nått. Tacksamhet på förhand.

17 reaktioner till “”Peak EU”, ”Peak Oil”, ”Peak Uranium”, ”Peak Population” – Det senaste ”Peak Fish”

Kommentera enligt kommentarsreglerna