Endast Vänsterpartiet vill skapa ”finhandel”, men ”frihandel” är INTE ”fin handel”

Jag har kritiserat Vänsterpartiet hårt tidigare, men nu ska de ha beröm för via Anders Romelsjö läser jag att Vänsterpartiet är det enda parti som på allvar utmanar de nya avtalen i riksdagen, men om det helt stämmer vet jag inte för på Sverigedemokraternas hemsida läser jag att även de vill vända denna utveckling.


Huruvida Sverigedemokraterna verkligen motverkar EU, CETA och TTIP realpolitiskt vet jag inte då Sverigedemokraterna, precis som många andra partier, kanske redan infiltrerats och tagits över av den nyliberala anti-demokratiska högern som kommer fortsätta krossa Sverige.

Kanske har Sverigedemokraterna kanske p.g.a. Miljöpartiets och Vänsterpartiets aggressivitet vad gäller SDs motstånd mot massinvandringen och MP:s och V:s önskan att ytterligare skuldsätta Sverige helt enkel känt sig tvingade att kohandla bort frihandels/fulhandels-frågan? Det kommer sannolikt inte leda till något långsiktigt bra för Sverige.

Vi måste i stället försöka att ena samhället på ett förnuftigt och känslomässigt korrekt vis som alla kan skriva under på, anser jag! Vi kan kanske hjälpa flyktingar, såsom alla partier vill i sina budgetar, men enas om att hjälpa på ett sätt som alla kan stödja helhjärtat dessutom? Kanske på ett sätt som hjälper allra flest med de medel vi enas om att avsätta?

Till saken. Vänsterpartiet har en plan om en helt annan ”frihandel”. En riktigt bra plan, väl värd beröm. Man har tagit begreppet ”frihandel”, som för kapitalisterna faktiskt betyder att kapitalet vinner på att tillskansa sig de billigaste löneslavarna, de lägsta skatterna och de lägsta miljökraven och gjort om det. Men enligt ett citat från Wikipedia om frihandel:

”Frihandel är handel som inte regleras av tullar, importkvoter eller andra asymmetriska handelspolitiska åtgärder.”

Således kan inte detta vedertagna nationalekonomiska begrepp betyda motsatsen, tyvärr. Vänsterpartiet har gjort om begreppet frihandel till att inkludera solidaritet människor emellan samt ekologiska principer. Till synes intelligent, men begreppet ”frihandel”, vilket jag kallar ”fulhandel”, kan naturligtvis inte betyda två helt olika saker i ett konstruktivt samtal! Vi behöver förstånd i det politiska samtalet! Ett skydd för nationer, människor och miljö bör kallas för vad det är, nämligen protektionism enligt Wikipedia:

Protektionism går ut på att på olika sätt skydda varor och tjänster som produceras i det egna landet från konkurrens från andra länder. För att skydda sig kan landet använda en hel rad åtgärder, så kallade handelshinder, som importavgifter, tullar, registreringsavgifter, importkvoter med mera.

Med protektionism kan man skydda nationer, miljön och människorna lokalt från kapitalets drivkraft, för det är naturligtvis en omöjlighet att få nationella regeringar över hela världen att samtidigt införa en ekologisk riktig välfärdspolitik och samtidigt beskatta ex. CO2 som försurar haven, om inte alla gör det samtidigt och vi vet ju alla vilka som vägrar skriva på de avtalen, nämligen de allra största CO2-grisarna.

En människovänlig och naturvänlig evolution måste därför, i realiteten, alltid vara nationell och protektionistisk. Vi kan s.a.s. i Sverige skydda vår miljö och vår egen välfärd genom våra egna handelsrestriktioner, vilket i sin tur skyddar världen något, kanske riktigt mycket om vi utgör ett lysande exempel, en god modell att ta efter.

Vi kan med våra egna protektionistiska handelsrestriktioner tvinga importerat gods att följa våra egna miljökrav och de sociala krav som vi ställer på andra länders export till oss. Detta kan hjälpa andra länder att våga införa samma positiva protektionism och höja sina egna standarder.

Förslag till Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet om  hur man kan uttrycka sig positivt och ändå använda begreppen korrekt:

– Vi vill ha en långsiktig fin handel, en ”finhandel”, om ni så vill, en ”finhandel” som ska tillväxa medans det dåliga nedväxer. Vi vill ha en protektionistisk skyddande fin handel som ger frihet och trygghet för människor i varje land och som blir ekologisk och långsiktigt hållbar för miljön, en fin handel för oss alla, i alla nationer och för framtidens generationers verkliga frihet i alla länder. Friheten för vårt kapital på en fin marknad måste existera inom balanserade fina, ekologiska och människovärdiga ramar för att allas frihet ska kunna bli verklighet, både på kort och på lång sikt.

Skulle ni i Vänsterpartiet och i Sverigedemokraterna ha samarbetssvårigheter och, mot förmodan, inte lyckas att enas om detta goda genom era partier så är ni varmt välkomna att stödja eller röstadet exponentiellt tillväxande Vetenskapliga partiet som kanske kommer kunna påverka era partier till att bli motiverade till just en sådan god intelligent hövlig samverkan för demokratin, i vilket även minipartiet Miljöpartiet, som enligt Sifo nu ligger på 4,2%, är varmt välkommet trots min kritik.

En reaktion till “Endast Vänsterpartiet vill skapa ”finhandel”, men ”frihandel” är INTE ”fin handel”

Kommentera enligt kommentarsreglerna