Intelligent medlem: – Jovisst, men man kan alltid vända på det

En av våra intelligenta medlemmar har nyligen gett mig insikter som är mycket intressanta, väl värda att meditera djupare på.

Principen är: – ”Jovisst, men man kan alltid vända på det”. Jag mediterade och orden var som magi för mig. Jag öppnade mitt sinne med dessa ord för massvis med helt fantastiska infallsvinklar som nu får mig att tänka på en T-shirt jag en gång köpte i Chiang Mai. ”Buddhism – When shit happens it is not only shit” och dessutom minns jag att dessa ord från min ungdom från min bäste väns far.

Så. Låt mig ta några exempel på saker från partiets hemsida där jag nu ger er nya infallsvinklar!

Muhammed som genom Koranen och sina egna handlingar på olika vis uppmanar och leder en hel del muslimer till rövarstråt och slakt anses inte särskilt ”barmhärtig” av ex. f.d. muslimer som ex. Mona Walter, men om man alltså vänder på det kan givetvis även rövarstråt och slakt utföras på det mest barmhärtiga vis man känner till.

För om man vänder på det, har då inte de flesta av västs nationer varit på rövarstråt någon gång i historien, och är inte vissa av dessa västliga nationer fortfarande det, och har det inte slaktats i väst och var verkligen alltid slakten kristligt ”barmhärtig”?

För om man vänder på det, har inte många nationer i väst förslavat och slaktat människor av alla möjliga skäl såsom rasism, religion, ideologi eller resurser? Har det dessutom inte skett på de mest bestialiska vis man kan föreställa sig?

Så frågan är oomkullrunkeligen om en sekund-snabb halal-slakt egentligen kan anses vara ”obarmhärtig” jämfört med ex. långvarig tortyr i Guantanamo eller arbetsläger i Hitlertyskland eller att sakta svältas ut för att sedan sakta bli grillad levande efter en attack med vit fosfor i Gaza?

Och om man vänder på det, är det inte just precis masslakt som världen behöver, ”barmhärtig” eller inte, med tanke på att endast fåtalet partier i världen och endast tre små partier i Sverige, Vetenskapliga partiet, Gröna partiet och Feministiskt Initiativ verkar ha förstått att världens polulation måste balanseras med de resuser vi har och den natur vi vill bevara? Tillväxt är inte svaret, det vet forskarna och det vet vi. Tillväxt är själva problemet och vi vet att det är nedväxt till balans vi behöver.

Att man alltid kan vända på det gör att sådant som länge stört mig nu kan störa mig mindre dessutom. Ex. det faktum att Dekorima-mannen som är skäligen misstänkt för Palmemordet sitter i riksdagen för Moderaterna, något som även Leif GW Person berört. Det kan ju faktiskt vara bra att Moderaterna tappar röster av just en sådan orsak, för det finns ju faktiskt kapitalister med viss grundläggande moral också som hellre röstar på ex. Junilistan om de bara valsamverkar genom ex. Valsamverkanspartiet.

Men om man vänder på det var det kanske ändå kortsiktigt bra för Sverige att bli av med Olof Palme då Sovjetunionen demonterades och kapitalism och maffia nästan helt tog över även östblocket? Hade Sverige som en socialism mellan två maffiablock som EU och Ryssland ens överlevt?

Och om man vänder på saken är det kanske bra att Stefan Löfvén villigt besöker odemokratiska slutna Bilderberggruppens möten som länge letts av mördaren Henry Kissinger som beordrade avrättningen av den General i Chile som vägrade ta order av USA att störta den demokratiskt valde Salvador Alliende. Kanske låg han även bakom mordet på Olof Palme, vem vet? För kanske kan dessa faktum få folk att inse vem Stefan Löfvén verkligen är?

Kanske kommer folk skapa bättre partier än dagens s.k. ”Socialdemokraterna” just pga. av ett sådant faktum och valsamverka sig in i riksdagen och på så vis skapa ett nytt ”Socialdemokraterna” med något mer friskt, kanske ett Socialdemokraterna som vill Ut ur EU precis som Vänsterpartiet, Gröna partiet och Vetenskapliga partiet?

Och vem vet? Kanske Karl Marx hade rätt i att endast en världsrevolution i slutänden är det enda som varaktigt kan skrota den galna typen av kapitalism som världens neocons/maffia står för, den galna kapitalism som förstör planeten i accelererande takt?

Så. Kanske kommer dessa faktum faktiskt stärka Vetenskapliga partiet strax eller längre in i framtiden? Vem vet? Det hänger givetvis lika mycket på dig som på mig eftersom vi har demokrati var fjärde år och kan organisera oss tillsammans varje dag i varje ögonblick … och på så vis tillsammans lyckas vända på det.

Med hoppfull hälsning
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

PS. Läsarfråga: – Hur många aktiva människor som samverkar behövs det för att lyckas vända på det, tror du?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s