De mediterande gudstroende medlemmarna i Sveriges Ekologiska Demokratiska Socialister ställer INTE upp i valet 2018

Sveriges Ekologiska Demokratiska Socialister ställer INTE upp med sin kandidat i valet 2018 och lämnar därför även den valsamverkan som varit genom Valsamverkanspartiet. Jag förstår och respekterar deras beslut, eftersom de därigenom stärker demokratin och minskar risken för bortkastade röster. Jag hoppas att de medverkar i vår demokrati på något annat positivt och konstruktivt sätt. Jag hoppas att jag kanske får träffa deras mediterande medlemmar under vår valspurt i sommar 2018, eller i alla fall Tomas.

Även om Sveriges Ekologiska Demokratiska Socialister är gudstroende så betraktar jag dem alla ändå som hedersmedlemmar i Vetenskapliga partiet, eftersom de helt tydligt mediterat likt den intelligente Jesus och den hedervärde Tomas tvivlaren, samt att deras intentioner och handlingar varit mycket goda och velat det bästa för framtidens generationer på ett mycket positivt sätt, till skillnad frän de partier som verkat för lögn, krig, girighet och ond bråd död.

Jag kan tydligt se det goda i Sveriges Ekologiska Demokratiska Socialister intentioner, dels med sin valsamverkan i god tid, men även genom deras avslut av den i god tid, för att inte skada det goda vi kan åstadkomma genom vår demokrati, om vi alla använder vårt sunda förnuft och vår känsla långsiktigt. Jag ser även det goda i deras texter.

Det enda jag ber Sveriges Ekologiska Demokratiska Socialister är att svara ungefär som följer i nästa stycke, om ni leds in på diskussionen om ateism eller gudstro av någon som är skeptisk, helt oavsett om det gäller vår ateism eller er gudstro. För även om gudar aldrig hittills varit vetenskapliga givna faktum, och p.g.a. att det finns ett problem med existensen av det onda, i alla fall om guden anses vara både god och allsmäktig, så betrakta ändå individen helt oavsett Teodicéproblemet!

Betrakta människan! Att vara, inte enbart att framstå som något, är i min mening att existera på riktigt genom sin personlighet och därigenom visa evidens på det högre medvetandets verkliga existens. Helt oavsett om man kallar det ”Gud”, helt oavsett om man följer det likt en gud eller ger det goda kollektiva handlingsmönstret ett vetenskapligt namn, så är existensen av den goda handlingen, såväl som den onda lögnen, helt evident för den som är motiverad att se den.

Etsi deus non daretur, ecce homo!
Esse quam videri, ens causa sui
ex scientia vera

Even if God were not a given, behold the man!
To be, rather than to seem, existing because of oneself.
From knowledge [or science], truth.

(Källa: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Latin_phrases)

Samtidigt i detta sammanhang kan jag kort meddela att Feministiskt initiativ också tackat nej.

 

Kommentera enligt kommentarsreglerna