Mångkultur – Tragedi, Komedi & Konst – Böneutrop – Ytterligare ett förargelseväckande beteende

Jag har, om jag minns rätt, varnat för den här utvecklingen. Det är förmodligen bara början på den sekteristiska idiotin. Den började omkring år 535 i Italien och kan komma att splittra medborgarna i olika klaner åt monopolkapitalet som lever på splittring och konflikt.

Den mest extrema sekterismen kommer sannolikt vinna, enligt den exponentiella funktionens logik, OM INTE medborgarna vaknar upp. För att inte skada mig själv genom att dunka huvudet i väggen så väljer jag att försöka se det hela på ett komiskt vis.

Bild med texten "BANG HEAD HERE" inuti en cirkel

Jag har rest och upplevt andra kulturer i världen, många olika kulturer, liksom ”mångkultur”, upplevt att bli störd kl. 4 på Ramadan i Egypten av gigantiska högtalare som vrålar ut att ”Allahu Akbar”, även provat på att besöka en riktigt konstnärlig och mångkulturell by i Pai, nordväst om Chiang Mai i Thailand. Låt mig dela med mig av den upplevelsen!

Tidigt en morgon väcks jag av att någon skriker ”Allahu Akbar”. Detta åtföljs ca 2 sekunder senare av en kristen klockringning ”ding-dong” och detta åtföljs ca 2 sekunder senare av en buddhistisk Gong-gong med ett ”boooiiing”.

Den tragiska komedin är INTE över. Yrvaket och ganska intolerant hör jag hur idiotin åtföljs av en eller flera tuppar med ”kuckeliku” och en hund som ylar ”auuu”. Proceduren upprepar sig i några minuter. Hundar och tuppar, såväl som de religiösa missljuden väntar lydigt och respektfullt på varann för att helt respektlöst få störa min skönhetssömn.

Det är ett konstverk av idiotisk kakafoni som får mig att skratta trött och uppgivet åt eländet, det enda som fattas är väl en pastafarian som skriker ”Det Flygande Spaghettimonstret är störst!” eller en ateist som skriker ”Darwinismen är evidensbaserad!”

Är inte tanken rimlig att i en modern värld kunna bli av med oljud?  Oljuden som helt uppenbart stör människors sömn är onödiga. För att ex. kunna vakna på morgonen behöver man enbart en väckarklocka. För att masa sig iväg till någon sekts tillställning i repetitiva, till synes ändamålslösa katatoniska stereotypa rörelsemönster, sannolikt uppfunna av schizofrena, gäller exakt samma sak. Ett alarm på mobilen räcker.

Och var kommer man egentligen kunna dra gränsen om man inte stoppar ALLA förargelseväckande oljud? Andra företag (för religion är också ett företag), som ex. olika försäljare, kommer naturligtvis också kunna ansöka om att få störa friden. Ska de få det? Naturligtvis INTE!

Nej. Detta handlar om allas vår välfärd. Jag anser personligen att Miljö- och hälsoskyddsnämnder i hela Sverige bör rekommendera sina kommunpolitiker att försöka avsluta precis ALLA störande moment som vi verkligen INTE behöver och att ev. riksdagspolitiker inför en ny paragraf i Brottsbalken som fastslår att onödiga och störande oljud som saknar samhällsnytta, och därför är förargelseväckande, ska leda till att den kriminelle, som stör allmän ordning genom ett sådant förargelseväckande beteende, ska bestraffas.

Detta leder mig till den paragraf i brottsbalken som verkligen är fullt användbar:

16 kap. Om brott mot allmän ordning

16 § Den som för oljud på allmän plats eller annars offentligen beter sig på ett sätt som är ägnat att väcka förargelse hos allmänheten, döms för förargelseväckande beteende till penningböter. Lag (1991:240).

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/vaxjos-muslimer-vill-ha-boneutrop
http://www.friatider.se/biskopen-i-v-xj-jag-ser-fram-emot-muslimska-b-neutrop
http://www.dagen.se/nyheter/1.1100441

Växjöpolitikerna om förslaget med böneutrop


https://samnytt.com/biskopen-i-vaxjo-stift-valkomnar-muslimska-boneutrop/
https://freesweden.wordpress.com/2009/12/14/muslimer-vill-ha-boneutrop-sag-nej/

Moskén i Växjö ansöker om böneutrop: ”Muslimer är inte på besök här i Växjö, vi bor här”

Utredningar om böneutrop från moské i Växjö

Explosion väckte boende i Södertälje


Moské vill ha bönerop, muslimerna vill känna sig mer hemma och berika Sverige
https://stoppaislam.weebly.com/
http://megafonen.com/ni-kommer-aldrig-vara-valkomna-i-vara-kvarter-manifestation-mot-anti-muslimerna-i-fittja/

34 reaktioner till “Mångkultur – Tragedi, Komedi & Konst – Böneutrop – Ytterligare ett förargelseväckande beteende

 1. Förargelse väckande beteende! (Om böneutrop och störningar i allmänhet)

  Jag tycker lagen ska skrivas om (ta bort) ”som är ÄGNAT att väcka föargelse” till i stället ”sådant ojud som kan eller uppenbart kan väcka förargelse och upplevas som störande för allmänheten”

  Om tex en psykisk störd person i ett bostadsområde för oljud och skapar problem för grannar och närboende med ”störningar” eller väcker allmän oro/ förargelse. Blir vederbörande (i nästan samtliga fall ) av med sin bostad och vräkt, eller efter utredning intagen på hospital.
  Jag tycker att offentliga ”böneutrop” ska klassas dit. Tom kyrk-klocks-ringningar hör dit.
  Således onödiga störningsmoment. Det är bara en onödig gammal kultur och kvarleva från en förlegad tid då inga mobiltelefoner och klockor fans i hemmen.

 2. Ojojoj! Det där var lite för mycket för mig. Så du tycker uppenbarligen att inte ens muslimska länder ska få köra sina böneutrop för att DU inte gillar dem, att just DU inte får sova och att just DU tycker att folk som bor där är idioter som accepterar olika religiösa uttryck?

  I så fall har du inte begripit hur religion och kultur fungerar. Tror inte heller att du har haft det särskilt trevligt på dina resor för att du inte har kommit nära folket, Varför reser du utomlands om du inte kan leva med folks kuturyttringar och religiösa böneutrop?

  Skulle aldrig falla mej in att klaga på vad de gör i ANDRA länder när jag besöker dessa. Även om jag tror att de kanske skulle må bättre av att slippa sånt, utvecklas som individer och få ett bättre liv utan påtvingade religiösa yttringar.

  Men vad som sker HÄR är en helt annan sak. // Kao

  1. När man kommer nära folk, vilket jag gjort, eftersom jag vistats längre tid i ett muslimskt land, så berättar ofta folk att de ogillar oljuden i sina egna länder, precis som jag och farsan alltid ogillat glassbilen och kyrkklockor. Ett djävla störigt otyg.

   Barnen i muslimska länder har ibland som hyss på Ramadan att stoppa in prylar, deg, gamla kläder etc. i högtalare för att stoppa eländet. De vill ju sova, men högtalarna drar igång typ kl. 4.

   Som referens till ogillandet av böneutrop så hänvisar jag dig till Bassam som fick fly irak p.g.a. islamister och givetvis är bestört över att vi tillåter islamismen i Sverige.

   https://www.bassam.nu/hets-mot-judar-och-kristna-fran-vaxjo-mosken/

   1. Det finns väldigt många som Bassam och för dem ska vi öppna vår famn. En annan man, Muhammed ‘nånting’ jobbar på organisationen GAPF (Glöm aldrig Pela och Fadime). Han är också väldigt bra. Klarsynt. Finns flera mycket bra muslimska män.

    Samt att jag beundrar såna som Amine Kakabaveh, Sara Mohammed och Nalin Pekgul. Ja, alla som jobbar mot hedersvåld och extrem islamism. Tråkigt nog hade (V) petat A.K från sin lista i valet i september och även nu till EU-valet. Detta pga hennes arbete mot hedersvåld/extremism. Ynkligt tycker jag och ett underbetyg till (V). I EU tror jag dock att AK inte skulle vilja vara med i…

    Jag bryr mig inte så mycket om olika ljud. Bor mitt i stan och har en flygkorridor alldeles ovanför huset. Tänker knappt på det. Kyrkklockorna ringer så sällan, så inte stör det mig. Men böneutrop från minaret 5 ggr/dag X 3,5 minuter skulle jag aldrig acceptera.

    Var i Kairo ca 2 dygn för en massa år sen. Stan är den moske’rikaste i världen. När jag var där gjorde det mig inget, det var såpass kort tid, men jag skulle inte stå ut att bo där. Stackars människor som tvingas indoktrineras av sånt oljud dygnet runt!!!

    Det snackas om att moskeerna ska få sända sina böneutrop här i Sverige men det är jag helt emot. Däremot skulle jag lätt klara 3,5 minuter (endast en gång/vecka) till deras fredagsbön.

    Ja, glassbilen är det många som stör sig på. Vet att en av Hemglass’ chaufförer blev slagen av en person för nåt år sen. Det är att gå för långt.

    // Kao

      1. Skulle aldrig läsa den tidningen ens om någon betalade mig för det. Hon släpps nog fram där bara för att skada vänstern. Hag menar att hon skulle gå med i Vetenskapliga oartiet, eller skapa ett nytt inrelligenrare vänsterparti och ansluta det till Valsamverkanspartiet, samt skriva på sin wordpress-blogg och kontakta oss den vägen.

       1. Det tror jag inte. Han kanske tänkte att de ser ut som de vill och tycker vad de vill. Men kanske att de skulle hålla truten om de inte hade nåt vettigt att säga?

        // Kao

 3. …Amineh Kakabaveh skulle lätt kunna få ta partiledarjobbet om hon startade ett nytt vänsterparti. Varför inte ”Vänsterdemokraterna” – ett parti som lite försiktigt såg dagens ljus en gång i tiden av ett gäng överåriga fd vänsterpartister. Skulle politiskt ligga nånstans mellan V och S.

  Jag pratade med en av dem i telefon för en himla massa år sen, fd RFSU-ordföranden Margo’t Ingvardsson, men hon verkade enbart besvärad av att jag ringde henne…..vet ej varför….

  …….. och sen hände inget mer.

  // Kao

   1. Det gäller att som utfrågare se igenom de dimmor av inlärd retorik, särskilt den delen av ämnet som handar om att inte fastna i dimmorna och inte få något svar. Skickliga journalister klarar det. // Kao

    1. Skickliga journalister styr inte fulmedias innehåll. Det gör ägarna och korrumperade politiker. Janne Josefsson sätter numera hoppet till oss, d.v.s. nya nätmedier, men idioterna sätter fortfarande sin tilltro till den fulmedia och de fulpolitiker som rektalpenetrerat dem de senaste trettio åren. Idioter ich rövhål styr Sverige.

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s