Rättvist – John Le Carré tilldelas 2019 års Olof Palmepris

John Le Carré tilldelas 2019 års Olof Palmepris. Det ser jag som positivt. Nyheten uppmärksammas jag på via Rättvisepartiet socialisterna. Men Rättvisepartiet Socialisterna tycks helt ha missat att Olof Palme var en vänsternationell patriot som stöttade det vietnamesiska folkets och det sydafrikanska folkets nationella kamp för frihet, INTE deras migration till Sverige.

Det är en stor skillnad på att stötta andra folks kamp mot imperialism och reaktionär sekterism och att importera lycksökande migranter som ger upp kampen, eller importera sekterister som folk har flytt på riktigt, samt därmed, öppna upp för nationalhögerns rättmätiga kritik mot icke-flyktingarnas och icke-barnens semestrar till hembygden, under fulmedias skönskrivningar, om att det rör sig om ”smålänningar” eller ”svenskar” när de råkar dö av en förlupen missil som i Iran.

Bild på John le Carré”USA har gått in i en av sina perioder av historisk galenskap, men denna gång är den värsta som jag kan minnas: värre än McCarthyism, värre än svinbukten och på lång sikt potentiellt mer katastrofal än Vietnamkriget. Reaktionen på 9/11 är långt utöver någonting som Osama bin Laden hade kunnat hoppas på i sina otäckaste drömmar. Precis som i McCarthy-tiderna, eroderas systematiskt friheterna som gjorde världen avundsjuk på USA. Kombinationen av eftergivna USA-medier och storföretagens intressen säkerställer ännu en gång att en debatt som borde ringa ut på varje stads torg begränsas till östkustpressens ädlare kolumner. ”
/John Le Carré  (Källa: ”The United States of America Has Gone Mad”, The Times [UK] (15 January 2003) · John le Carré reading ”The United States of America Has Gone Mad”, Democracy Now!)

Bild på John le Carré”America has entered one of its periods of historical madness, but this is the worst I can remember: worse than McCarthyism, worse than the Bay of Pigs and in the long term potentially more disastrous than the Vietnam War.
The reaction to 9/11 is beyond anything Osama bin Laden could have hoped for in his nastiest dreams. As in McCarthy times, the freedoms that have made America the envy of the world are being systematically eroded. The combination of compliant US media and vested corporate interests is once more ensuring that a debate that should be ringing out in every town square is confined to the loftier columns of the East Coast press.”
/ John Le Carré (Source: ”The United States of America Has Gone Mad”, The Times [UK] (15 January 2003) · John le Carré reading ”The United States of America Has Gone Mad”, Democracy Now!)

Olof Palme, partiledare för Socialdemokraterna, som var för en nationell demokratisk socialism, precis som Vetenskapliga partiet, ville på 1970-talet inte ta emot 1’200 kvotflyktingar från Vietnam, enligt Petterssons blogg, med motiveringen att:

Bild på Olof Palme”deras kultur skiljer sig så
avsevärt från vår att det
skulle få oanade följder.”
/Olof Palme

Följderna är inte längre ”oanade”. Rättvisepartiet Socialisterna har noll medkänsla för de vänsternationella i Sverige som reagerar folkligt på den högersväng som de har råkat ut för genom sossarnas högerpolitik, men ger all uppmärksamhet till deras ikoner, inte till den balanserade lösningen.

Rättvisepartiet Socialisterna har noll medkänsla för den arbetarklass som har lurats att stödja den allt mer EU-korrumperade nationalhögern, i brist på ett större vänsternationellt parti som Vetenskapliga partiet. Det är INTE rättvist mot de svenska arbetarna och deras förfäder.

Le Carré har, enligt The Guardian, sagt att han ska donera vinsten till den internationella organisationen Läkare utan gränser, en oberoende medicinsk hjälporganisation som ger livräddande sjukvård till dem som behöver det mest, oavsett vem, oavsett var, oavsett varför. Behjärtansvärt, OM inte falsk godhet förvärrar lidandet genom att INTE angripa det ekologiskt ohållbara problemet när man ”hjälper”. Men kanske är det oftast ett mycket rimligt plåster ändå för alla anhöriga till de 5,6 miljoner människor som väst har massmördat sedan kriget som stödjer ”terrorismen” började stödjas.

Som författare väcker John Le Carré diskussion kring elitens maktspel och rofferi, samt sätter fokus på korrupt politikeradel, samt läkemedelsindustrins lek med vår hälsa och offrandet av vår välfärd, den välfärd, som de alltmer högervridna Socialdemokraterna har varit med och offrat i EU-racet mot bottnen, i tre decennier nu, i maskopi med alla de andra EU-positiva högerpartierna i Riksdagen, istället för att stå i opposition.

John Le Carré angriper den internationella fascistiska brottsligheten, samt de fascistiska krigsförbrytelserna i Mellanöstern mot suveräna stater, som, tillsammans med den falska godheten av vettlös massmigration av icke-flyktingar och icke-barn, samt den ökade ojämlikheten, har lett till fascismens och främlingsfientlighetens framväxt, så även hos det medbrottsliga folket i Europa och USA, som har röstat in de krigsförbrytare-regimer som vi idag sitter med.

Bild på George Orwell
”Ett folk som väljer korrupta politiker, bedragare, tjuvar och förrädare är inte offer … men medbrottslingar”
/ George Orwell Källa: https://www.goodreads.com/quotes/1402817-a-people-that-elect-corrupt-politicians-imposters-thieves-and-traitors

Stalin hade fel vad gäller Olof Palmes socialdemokrater, anser jag, men har kanske Stalin idag helt rätt?

josef-stalin-80x80
”Socialdemokrati är rent objektivt fascismens moderata flygel” … ”Dessa organisationer (dvs. fascism och socialdemokrati) är inte antipoder, de är tvillingar.”
/ Josef Stalin

Vad menade Stalin med fascism? Kanske följande?

Bild på Georgi Dimitrov
”Fascismen är den öppna terroristiska diktaturen från finanskapitalets mest reaktionära, chauvinistiska och imperialistiska element”
/ Georgi Dimitrov Källa: http://jinge.se/allmant/jan-myrdal-hog-tid-att-skriva-klartext.htm

Dessa tvillingar, fascism och socialdemokrati, behöver förmodligen varann för att upprätthålla den konstlade och missriktade konflikten som syftar att få folket att hata varann och att käbbla, medan eliten långsamt stjäl folkets gemensamma förmögenhet, d.v.s. ”välfärden”, allt medan politikeradelns arvoden höjs och skatterna för de rike avskaffas.

Men i Olof Palmes anda anses John Le Carré ha gett ett enastående bidrag till den nödvändiga kampen för frihet, demokrati och rättvisa, av de som delar ut Olof Palmepriset, nämligen stiftelsen Olof Palmes minnesfond, som tycks hedra Olof Palme väl denna gång.


Stiftelsen Olof Palmes minnesfond, för internationell förståelse och gemensam säkerhet, instiftades i mars 1986 av Olof Palmes familj och den dåvarande socialdemokratiska partistyrelsen. Beslut om fonden fattas av en styrelse med Pierre Schori som ordförande, vilket med tanke på hans åsikt om säkerhetspolitik, förmodligen är alldeles utmärkt:

”Pierre Schori är motståndare till svenskt medlemskap i NATO. Som medlem i Nato skulle det vara näst intill omöjligt för Sverige att fortsätta sin politik för en nordisk kärnvapenfri zon, avskaffande av alla kärnvapen och det målinriktade arbete för avspänning, förtroendeskapande åtgärder och nedrustning. Schori menar att Sverige i flera odemokratiska beslut, i realiteten utan debatt, steg för steg gått mot att göra Sverige till ett Natoland. Genom deltagandet i Natos krig i Afghanistan skräddarsydde Sverige försvaret efter Natos behov och genom deltagande i olika Nato-övningar skulle Sverige hålla på att smyganslutas till Nato.” Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Pierre_Schori


Mer intressant:

Pierre Schori – Avbryt allt militärt samarbete med Trump

 

 

Annons

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s