Censur – Birger Schalug censurerar sin blogg och en nybildning av Miljöpartiet är kanske på gång?

[Edit 10/7: Denna bloggpost är inte längre relevant eller särsklit intressant såvida du inte vill läsa om just den omoraliska flyktingindustin som jag citerar. Läs hellre Schlauggate – Är det hackerns eller Birger Schlaugs positivitet till sekterism vi ser? om du är intresserad av förmodad anledning till censuren!]

Birger Schlaug, f.d. partiledare för Miljöpartiet har nu valt att censurera hela sin blogg. Man kan ex. det citerade inlägget här genom Wayback Machine. https://web.archive.org/web/20151011033026/http://schlaug.blogspot.com/2015/10/titta-inte-bort-betrakta-noga.html

Här citerar jag hela artikeln för enkelhetens skull:

Titta inte bort. Betrakta noga.

Han hade rätt, den gamle liberalen Adam Smith. Han som brukar kallas nationalekonomins fader. Det var han som sa att marknaden bara kan fungera om de som agerar på den har förmåga att skämmas. 

Det har de inte.

Det talas mycket om flyktingsmugglare. De där som utnyttjar krig och andra helveten för att göra sig en förmögenhet. De där som skapar sig en framtid byggd på andras lik. De där andra. Sådan sort finns ju inte här, särskilt inte i våra fina salonger. Inte skulle vi…?

Det talas för lite om de som bor här, de som har förfinade manér, de som är välklädda och utnyttjar människors elände för att flinande göra sig en nätt förmögenhet. Genom att mot hutlös ersättning låta de som flytt få tillgång till en säng, ett tak över huvudet, ett bord att äta vid, en säng att sova i.

De är inte flyktingsmugglare i skitiga kläder. De är män och kvinnor i kostym, vid skrivbord, i fina styrelserum som har förmåga att inte skämmas.

De är värda förakt. Hur välbetalda de än är.
På ett överbelagt boende i Solna tar bolaget Attendo i snitt ut 1 940 kronor per dygn och barn. Fyra barn som flytt genom Europa i varje rum. Åttatusen kronor per rum. Per dag. Det motsvarar 2, 8 miljoner per år. För ett rum.

Hela Sverige skramlar, med artistgalan på Globen, samlade in 43 miljoner. Det räcker till 15 rum. I ett år. Om Attendo får bestämma.

Attendos vd är Henrik Borelius. Han är ansvarig för prissättningen. Om någon vill stämma mig för att jag hävdar att han är en skitstövel, så varsågod.

Det är den säljande aktören som sätter ett pris, meddelas det. Jo, det blir så när efterfrågan är hög. För en del kapitalister spelar det ingen roll om efterfrågan uppkommer av välmående människors önskan att köpa nysläppta mobiler eller om den uppkommer av att människor flytt från krig och sönderslagna hem.

En pryl som del av ett överflöd eller en människa på flykt från misär. Vad bryr sig kapitalet om skillnaden? Dess hantlangare måtte verkligen ha förmåga att inte skämmas. Hur kan det annars bli som det är?

Det var just förmågan att kunna skämmas – och viljan av att slippa skämmas – som Adam Smith menade var förutsättning för att marknaden skulle kunna fungera. Att dess aktörer inte ville skämmas inför vare sig gud eller sina grannar. Guden är det inte mycket med. Och de grannar Borelius har lär inte vara flyktingbarn.

Vårdkoncernen Aleris ägs av Wallenbergsfären. För att detta bolag ska låta en flykting bo i en av vårdkoncernens lägenheter i Mölndal fakturerar man 2 020 kronor per dygn. Enda skälet till detta är att man kan. Bruksvärdet är lågt. Bytesvärdet är högt. Ta det du kan. Fråga inte efter rimligheten. Det är Mölndals kommuns om betalar.

Wallenbergarna brukar oja sig över höga skatter. Om de inte själv kan omvandla de mångas skatt till sin egen vinst. ”När det gäller lönsamheten för den här typen av utslussningslägenheter är det locket på från vårdkoncernen”, meddelas i SvD. Jo, tacka fan för det.

Johan Forsell, vd för Wallenbergsvärens maktbolag Investor låter meddela att ”företag måste gå med vinst”. Den som är illasinnad kanske önskar att han själv någon gång skulle bli av med hus och hem och mötas av en hånflinande betraktare som kräver 60 000 per månad för att ge honom husrum och några mål mat. Med motiveringen att det måste gå med skälig vinst.

Borelius och Forsell. Bara två välmående män i högen. Visserligen av kött och blod – men också symboler. Symboler för den kapitalism som tar vad den kan. Av ett enda skäl: att den kan.

Borelius och Forsell. Kapitalismens företrädare av sådan sort som Adam Smith hade fördömt. Sådana företrädare som många av kapitalismens vänner borde avsky eftersom de avslöjar dess kärna. En kärna så långt ifrån humanism och god etik man kan komma. Företrädare som ofrivilligt klär av den dess stiliga kläder, dess smycken, dess påklistrat eleganta manér. Och lägger den naken till beskådan för den som inte av ren artighet – eller av olust att känna sig generad – väljer att titta bort.

Titta inte bort. Betrakta noga.

Texten är fredagens inledare i Fria Tidningen. 
Fria prenumererar man på här. Just nu tre provveckor gratis för Fria Tidningen plus en lokaltidning. 

PS!
Du som med automatik tänker kommentera med att politiker som släpper in flyktingar i landet också bör skämmas behöver inte göra det. De flesta som följer bloggen vet att du tycker det, så om du vill kommentera så kommentera gärna innehållet i texten. Tack!

TILLÄGG 20:13: Här berättar SvD om hur det ser ut på ett av Bert Karlssons anläggningar…

Censuren av just denna bloggpost upptäcker jag när jag, i min komedi-artikel om omslagsbilden på The Economist, länkar till hans bloggpost om korruptionen bakom den nya luktativa boende-industrin för ekonomiska migranter: http://schlaug.blogspot.com/2015/10/titta-inte-bort-betrakta-noga.html (Länken går alltså inte att följa till inlägget.)

Anledningen till censuren är okänd [Edit 10/7 numera känd och redovisad så nedanstående teorier är inte nödvändiga.]
Teorier:

1. Miljöpartiet har vidtagit någon form av åtgärd efter Birger Schlaugs hårda kritik mot språkrören i SVT 22:e april 2016.
2. Kanske har han fått njutånger av det faktum att Miljöpartiet, som ett resultat av den förda politiken och den påföljande rättmätiga kritiken, förlorar anhängare?
3. Kanske vill han avsluta bloggen för att få tid med att starta det nya parti han anser behövs tillsammans med mindre hycklande miljövänner i den s.k. ”gröna rörelsen”?
4. Kanske kan det handla om hot från de kapitalister som nämns ovan, islamister, Expo eller något annat kokobängo? Hot för att han har kritiserat Kaplangate, migrationspolitiken eller liknande?
5. Kanske har Islamister, Mossad eller CIA-agenter funnit en hållhake på honom och på något vis pressat honom att lägga ner sin verksamhet?
6. Han känner sig ”avdankad”, som han själv brukar uttrycka det, och vill nu endast släppa in ja-sägare?
7. Kanske kommer bloggen, nu med inloggning, utgöra basen för nybildningen av ett nytt parti, likt Vetenskapliga partiet?
8. Kanske erbjuder inte Blogspot.com samma trygghet som WordPress.com för bloggares yttrandefrhet?

Jag håller det inte för osannolikt att det kanske är passande med ett litet citat av Birger Schlaug i detta läge:

Lögnen kan få dystra politiska konsekvenser. Under många år fanns en outtalad överenskommelse mellan journalister, politiker och tyckare att inte säga sanningen om det framväxande mångkulturella samhället. Vi – jodå, jag tillhörde lögnarna – förnekade problemen, fast vi alla såg dem. Vi satt i teve och förnekade att det vid sidan av det positiva och nödvändiga också fanns svårigheter och problem. Människor utanför den lilla svenska tyckareliten kände naturligtvis inte igen sig. Politiker ansågs leva långt borta från verkligheten. Ny demokrati föddes som en följd av den välmenande lögnen och den hatfyllda lögnen kunde ta säte i parlamentet.
/ Birger Schlaug i boken Svarta oliver och gröna drömmar

Att censurera hela bloggen, åratal av länkningar och kommentarer, att tysta alla åsikter är inte enbart censur, det är ett djupt odemokratiskt beteende. Det berövar oss yttrandefrihet och det är naturligtvis värre än en lögn och kan få betydligt dystrare konsekvenser än en eventuell ursäkt om något eller att andra tillåts ha en annan åsikt om det som skrivits.

Men människodjurets dubbelmoral är välkänd. De som lyckas vara fullt ut konsekventa är ett endast ett fåtal. Och för det krävs det inte enbart meditation men även en inre vilja att lyckas i varje ögonblik av hela sitt liv och den som klarar det är nog inte ett vanligt människodjur med nomala drifter och känslor.

Själv har jag censurerat vissa kommentarer och länkar som leder bort från partiets intresse av vetenskaplighet, hövlighet etc., men aldrig i hela mitt liv har jag ens kommit på tanken att censurera en hel blogg.

Men kanske är detta beteende bara början på censuren? Kommer vi snart få se Birger i rosa Caddilac hämta upp sina egna böcker för bokbål, där Birgers bok ”Svarta oliver och gröna drömmar” också störtar ner i flammorna? Den som lever får se.

Men kanske ska vi hoppas på det bästa? Kanske startar snart Birger Schlaug ett valsamverkande nytt parti p.g.a. det demokratiska vakuumet med en ny kraft, likt den han visat genom SVT? Kanske blir det ett valsamverkande mer ekologiskt parti styrt på ett bättre sätt, där de dollargröna korrumperade infiltratörerna med sitt följe av mentalt mindre bemedlade inte kan infiltrera och förstöra, vare sig genom spelad emotionellt korrekthet, intern direktdemokrati som avskaffar demokrati och nation, eller ens kan sänka motivationen hos de intelligenta med ren dumhet?

Man lever bara en gång, en viss del i himmelriket på jorden, en viss del i ett helvete. Mängden man får av himmelrike tycks delvis bero på vald attityd och mängd meditation. Sedan, när den avdankade kroppen får vila, vibrerar eftermälet en kort stund i Universums prespektiv. Stilla betraktar Universum det onda och det goda helt utan att lägga några egna värdeomdömen på någonting. Vi bryr oss mest av allt om vad vi själva tycker om oss själva.

MVH
Martin Gustavsson
Partiledare
Vetenskapliga partiet

4 reaktioner till “Censur – Birger Schalug censurerar sin blogg och en nybildning av Miljöpartiet är kanske på gång?

Kommentera enligt kommentarsreglerna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s