Eugenik – Analys av olika aspekter på kusingifte och förslag på åtgärder med stöd i grundlagen

Skapar kusingifte handikapp? Sänker inavel genomsnitts-IQ? Bör kusingifte kriminaliseras? Är det rasistiskt och oempatiskt att diskutera problemet? Vem har medlidande med de drabbade offren? Kan kusingifte skapa monster? Jag ska försöka se så objektivt jag kan på de frågorna i denna analys och ge förslag på åtgärder.

Skapar kusingifte handikapp?

  • Vetenskapen är enig. Allt kusingifte (inte enbart kulturellt framtvingat kusingifte) är ungefär lika riskfyllt för barnet som att föda barn för en kvinna som är över 40 år. Eftersom religiöst sekteristiska kvinnor över 40 år inte heller får använda preventionsmedel eller göra abort, enligt sektens regler, så ser det helt tydligt ut som om regeringen medvetet vill att framtidens generationer i Sverige ska ha ökade risker för livslånga handikapp, samt att regeringen vill öka antalet missbildade barn exponentiellt.

Är det rasistiskt och oempatiskt att diskutera problemet med kusingifte?

  • Ofta används argumentationsfelet ”Ad Hitlerum” mot Eugenik, eftersom Hitler var för eugenik, men Hitler var även vegetarian, men likväl förkastar vi inte vegetarianism för den sakens skull och således bör vi inte heller förkasta eugenik utan att se dess fördelar för barnet.
  • Att diskutera eugenik och stifta lagar mot kusingifte kan förmodligen rädda massvis med barn i framtiden från tvångsgifte med sina kusiner, och därmed förhindra barn från att födas med handikapp. Vi räddar då även barn till de folk (av andra ”raser”/etniciteter) som idag ofta bedriver kusingifte av tradition. Att rädda barn av andra ”raser”/etniciteter kan naturligtvis aldrig vara likställt med ”rasism”, tvärtom.
  • Den öppna kritiska diskussionen måste därför anses vara mycket empatisk mot framtidens generationer, för svenskar såväl som för andra folk. Det är att bry sig om varann och att ha medlidande med det ofödda barnet på ett förnuftigt vis. Eugenik tillåter att man behandlar barn med genetiska skador på ett emotionellt korrekt vis och tar väl hand om dem även om vissa anser att ett smärtfritt insomnade är mer barmhärtigt och värdigt, men det har med frågan om aktiv dödshjälp att göra, inte med eugenik.

Ska kusingifte vara en del av svensk ”mångkultur”?

  • Uppenbarligen anser en majoritet i riksdagen att Sverige ska ha mer kusingiften och uppenbarligen växer det ett motstånd, där detta ämne blivit ett av de mer emotionellt korrekta argumenten mot den utvecklingen, men tyvärr används eugenik som ett oempatiskt slagträ, vilket naturligtvis är olämpligt, på samma vis som argumentationsfel mot eugenik också är förkastliga.
  • De som genom sin politiska ståndpunkt är för fler kusingiften i Sverige kallar ofta processen ”mångkultur”, men om man tittar på siffrorna i diagram så kommer ett exponentiellt ökat antal av kusingiften i Sverige förmodligen INTE leda till ”mångkultur” på lång sikt, men till en förändring av kulturen med tiden, om inte trenden vänder vid någon punkt.

Sänker kusingifte genomsnitts-IQ?

  • Det beror säkert på IQ-nivå hos kusinerna eftersom IQ till stor del är ärftligt betingat, men förmodligen så sänker det genomsnitts-IQ generellt sett då missbildningarna från kusingifte i högre grad orsakar mental efterblivenhet.
  • Det kan också finnas fler faktorer som spelar in, ex. miljöfaktorer såsom näring, stress, religioners fokus och utbildningens fokus.
  • De flesta extrema sekter/ideologier leder i förlängningen till överbefolkning, med exponentialfunktionens logik, och därmed till svält, krig och stress, vilket helt evident kan skapa utvecklingsstörningar hos befolkningar. Extrema sekter som kräver ökat fokus på underkastelse och lydnad leder naturligtvis också till minskat fokus på vetenskaplig utbildning och eget tänkande.

Kan vissa kulturer med kusingifte skapa monster?

  • Ja, förmodligen. Här är en psykolog som påstår det med goda evidens. Det är lätt att förstå att om man kombinerar en kultur som skapar fler mentalt handikappade människor med en kultur som samtidigt uppmuntrar till blind lydnad och våld genom sekteristiska skrifter, så ökar naturligtvis sannolikheten för att man skapar fler mentalt handikappade som lättare kan luras av psykopater till att bli våldsamma monster.

Citaten nedan kommer ur grundlagen i Regeringsformens inledande stycke, statsskickets grunder 2 §:

”Den offentliga makten ska utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet.”

Barnet får ökad chans till ”frihet och värdighet” genom att vara fri från handikapp och genom att lyckas väl i livet.

”Den enskildes personliga, ekonomiska och kulturella välfärd ska vara grundläggande mål för den offentliga verksamheten. Särskilt ska det allmänna trygga rätten till arbete, bostad och utbildning samt verka för social omsorg och trygghet och för goda förutsättningar för hälsa.”

Barnets chans till ”goda förutsättningar” ökar genom Eugenik.

”Det allmänna ska främja en hållbar utveckling som leder till en god miljö för nuvarande och kommande generationer. Det allmänna ska verka för att demokratins idéer blir vägledande inom samhällets alla områden samt värna den enskildes privatliv och familjeliv.”

Barnets chans till ”god miljö” ökar genom ett intelligentare samhälle där allt fler barn förstår vikten av att ”främja en hållbar utveckling”. Demokrati betyder folkstyre. För att demokratins idéer ska blir vägledande behöver vi en intelligent befolkning som har förmågan att tänka självständigt. För att kunna tänka rätt i många steg, intelligent självständigt och långsiktigt, behöver barnet födas med en frisk hjärna och skolas på ett sätt som lär barnet att resonera logiskt och emotionellt korrekt. Eugenik ökar dessa chanser för alla barn.

”Det allmänna ska verka för att alla människor ska kunna uppnå delaktighet och jämlikhet i samhället och för att barns rätt tas till vara. Det allmänna ska motverka diskriminering av människor på grund av kön, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, språklig eller religiös tillhörighet, funktionshinder, sexuell läggning, ålder eller andra omständigheter som gäller den enskilde som person.”

”Barns rätt tas tillvara” om vi värnar alla barns chanser att födas så fulländade som möjligt, men samtidigt tar väl hand om de barn som drabbas av ett funktionshinder, och det är därför jag anser att följande förslag på åtgärder för barnens väl är helt i linje med svensk grundlag och utmärkta för vårt gemensamma samhälle och vår sammanhållning.

Förslag på åtgärder:

1. Kriminalisera kusingifte i brottsbalken. Kusingifte är redan kriminaliserat i vissa amerikanska stater och i Kina, enligt engelska Wikipedia.

2. Kriminalisera alla sekter som uppmuntrar till våld och diktatur i sina skrifter.

3. Ge människor valet att utvandra eller få ny hemlig identitet eller få vård på mentalsjukhus för att komma bort från våldsamma eller diktatoriska sekter som inte respekterar demokratin.

4. Inför ett ”föräldrakörkort” som en del av svensk vetenskaplig utbildning för alla tonåringar och som ett krav för de som vill få stöd av samhället om de vill skaffa barn eller bo i Sverige med sina barn. Den som skaffar barn utan ”föräldrakörkort” ska bestraffas enligt brottsbalken. Kortet ska bygga på grundläggande kunskaper om eugenik, fortplantning, prevention, barns utveckling och behov, vilket ökar chanserna för alla pojkar och flickor att kunna påverka sina egna liv och ge fler barn möjligheten att födas fullt friska och kunna utveckla ett så högt IQ som möjligt.

5. Möjliggör sterilisering av de med skador från kusingifte eller de med lågt IQ, så att framtidens ofödda barn får ökade chanser att födas friska och med goda förutsättningar för högre IQ och intelligens.

6. Garantera alla barn en vetenskaplig utbildning som gör att de lättare kan avslöja olika former av osanning.

Mer intressant om kusingifte:
https://en.wikipedia.org/wiki/Cousin_marriage
http://guardianlv.com/2014/05/islam-creates-monsters-says-psychologist/
http://10news.dk/muslim-inbreeding-impacts-on-intelligence-sanity-health-and-society/
https://www.10news.one/what-are-the-effects-widespread-inbreeding-among-muslims/
http://www.independent.co.uk/news/science/theres-nothing-wrong-with-cousins-getting-married-scientists-say-1210072.html (The child born with defects might disagree…)
https://www.odt.co.nz/news/dunedin/its-ok-date-your-cousin-says-otago-professor (The child born with defects might disagree…)
https://samnytt.se/iq-nivan-sjunker-i-norden/
http://westernfreepress.com/2013/06/13/disturbing-inbreeding-is-a-huge-problem-in-the-muslim-world/
https://pjmedia.com/blog/the-problem-of-inbreeding-in-islam/?singlepage=true

4 reaktioner till “Eugenik – Analys av olika aspekter på kusingifte och förslag på åtgärder med stöd i grundlagen

  1. Tror inte IQ är ärftligt betingat i någon större grad. Däremot stimulans i unga år, samt miljöfaktorer, näring och träning och rätt fysiska och sociala färdigheter och intressen senare i livet. Nästan allt kan tränas och övas upp. IQ är bara en liten faktor. Ett högt IQ är ingen garanti för alla möjliga färdigheter och tillkortakommanden i livet.

    1. IQ och andra egenskaper verkar i hög grad vara ärftligt, men givetvis har också näring och stimulans en stor betydelse hur man kommer klara av att använda hjärnan.

      Tyvärr är evidensen för detta dolda på svenska Wikipedia. Här är evidens på engelska som påvisar det tydligt ärftliga sambandet.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Heritability_of_IQ#Correlations_between_IQ_and_degree_of_genetic_relatedness

      Rent instinktivt är det heller inte svårt att förstå att olika djur också har olika intelligens beroende på deras olika gener. Olika slags intelligenser har gynnat dem.

      Apor är ex. duktigare än människor på att uppfatta vilken hög som innehåller flest bananer, medan människor ex. är duktigare på att ”apa efter” sekteristiskt än apor.

    2. …och visst är det riktigt att ett högt IQ inte garanterar att man lyckas med det man tar sig för. Jag som har ett ganska högt IQ kan ex. förstå samband väl och hoppas på att de med lägre IQ inser att jag har rätt så att de röstar på Vetenskapliga partiet i valet via Valsamverkanspartiet, men om de kommer klara av att förstå det och sedan göra det, finns det absolut ingen garanti för. :-)

Kommentera enligt kommentarsreglerna